Anderen over Mieke Michiels

In mijn loopbaan ben ik werkzaam geweest binnen diverse scholen, besturen en stichtingen. Mijn werkzaamheden waren divers. Van intern begeleider tot leerkracht en van managementlid tot trainer. Om een beeld te geven hoe mensen onze samenwerking hebben ervaren, staan hieronder een aantal reacties.

Inspirerend, motiverend en inzicht gevend was onze samenwerking met Mieke op Taalbrug Junior. Vanaf april 2021 heeft ze op Taalbrug Junior een directielid vervangen en het MT ondersteund. Met haar heldere analyses en no-nonsense aanpak, heeft ze in relatief korte tijd een steentje bij kunnen dragen aan onze mooie school. Mieke voegt makkelijk in bij lopende processen, heeft een prettige manier van feedback geven, schakelt en handelt snel en is toegankelijk in de omgang. Mieke heeft veel kennis en kunde in huis mbt zicht op ontwikkeling en kwaliteitszorg. Haar kracht als interim-IB’er is gericht op persoonlijkheid in combinatie met haar natuurlijke manier van prikkelende vragen stellen. Mieke zet collega’s aan het denken en wil graag met ze meedenken ten behoeve van de ontwikkeling van de leerlingen. Elke school zou blij zijn om Mieke even in de organisatie te ontvangen!
Directielid Taalbrug Junior Eindhoven (SO cluster 2) in Eindhoven

Ik heb Mieke leren kennen als een zeer kundige interim IB’er. Zij beschikt over een grote portie expertise en is daarbij doortastend en daadkrachtig. Mieke werkt gestructureerd, visualiseert de ontwikkeling die wordt doorgemaakt en weet ieder hierin mee te nemen. To the point, constructief en prettig in overleg en afstemming. Ik kijk terug op een fijne samenwerking en kan haar van harte aanbevelen.
Interim-directeur bij basisschool Stelaertshoeve in Tilburg (Stichting Tangent)

Ik heb Mieke bij onderwijsstichting Kempenkind ervaren als een een kundige intern begeleider. Ze is een snelle denker en analytisch sterk. Toont een hoge betrokkenheid bij zowel de individuele leerling, het schoolteam als de stichting. Het is prettig om met Mieke samen te werken. Bovendien draagt ze bij aan verdieping en kwaliteitsverbetering met haar voortvarende werkwijze.
College van Bestuur bij Onderwijsstichting Kempenkind in Eersel

Mieke is een zeer professionele, gedreven en snelle werker. Binnen korte tijd weet zij grote stappen te zetten. Dit geldt zowel voor kinderen in de zorg (onderwijs) als voor beleidsmatige onderwijszaken. Daarbij is het ook nog een zeer prettige collega. Dat haar samenwerkende kwaliteiten van hoog niveau zijn, is af te lezen uit haar grote netwerk.
Daarnaast heeft Mieke zich de laatste jaren opgewerkt tot een sterk communicatief persoon (zelfs op het gebied van gebarentaal).
Een toppertje!
Leidinggevende bij Basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg

Mijn ervaring die ik als ouder heb met Mieke als interne begeleider op onze basisschool is heel positief! Mieke is zeer proactief, betrokken en heeft de gave helder, eerlijk en respectvol de situatie te bespreken (met een juiste dosis humor); daarbij het belang van het kind altijd vooropgesteld. Door haar daadkrachtige, betrokken en oplossingsgerichte inzet heeft ze samen met de leerkracht een veilige schoolomgeving gecreëerd voor onze zoon in zijn laatste schooljaar, waarin hij kon groeien qua zelfvertrouwen. Hierdoor kwam hij méér in zijn kracht te staan. Dit effect is nog steeds merkbaar nu hij op de middelbare school zit. We zijn Mieke hier heel dankbaar voor!
Zoek je een kundige, passievolle, communicatief sterke, opgewekte interne begeleider of coach, dan ben je bij Mieke op de juiste plaats.
Ouder van basisschool Wereldwijs in Eersel

Mieke is een kundige intern begeleider.
Mensgericht, doortastend, pedagogisch sterk, coachend.
Ze heeft een goede visie op onderwijs en weet wat ze wil. Ambitieus, durft vragen te stellen en wil graag weten hoe alles in elkaar steekt.
Verder is Mieke gewoon een leuk mens …
Directeur bij basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg

Ik ken Mieke niet anders dan een doorpakker en grijpt kansen met beide handen aan. Daarbij ziet Mieke zelden beren op de weg en zal zij altijd zoeken naar mogelijkheden, passend bij de situatie, met het kind op de eerste plaats. Mieke is recht door zee, transparant en eerlijk met altijd respect voor de ander. Mijn samenwerking met Mieke was top!
Samenwerkende partner: teamcoach van Kinderopvang NummerEen bij basisschool Wereldwijs in Eersel

In onze samenwerking heb ik Mieke ervaren als een warm en mensgericht persoon vol passie, kennis en kunde. Mieke is expert in het echt contact maken met kinderen en volwassenen.
Luisteren is haar tweede natuur. Bovendien is Mieke direct, eerlijk en oprecht, wat samenwerken met haar enorm prettig maakt.
Collega bij basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg

Ik heb Mieke leren kennen in mijn rol als Ambulante Begeleider. Ik heb op een hele prettige manier met Mieke samengewerkt. Mieke is gedreven, zet alles op alles om een kind het beste te bieden binnen de organisatie, tevens heeft ze daarbij zeker oog voor de leerkracht en de school.
Daarnaast ken ik Mieke ook als iemand die erg accuraat is. Ze gaat zorgvuldig om en gedreven te werk, waarbij ze zorgt voor continuïteit binnen haar school. Mieke houdt de lijntjes graag kort en dat is prettig werken.
Samenwerkende partner: Ambulant begeleider van Centrum Passend Onderwijs bij basisschool Wereldwijs in Eersel